Två personer
Tre ägg, två mackor, 100g färsk spenat, tre msk vitvinsvinäger, 50g smör, två tsk dijonsenap,
två msk limeljuce,två salladslökar, tre kapsyler ättika, lite krasse, salt, peppar å en svkätt olja!!
Tjaha.... nu ska ni höra mina damer å herrar, de här är en förrätt som går av för hackåår....
Börja med att ta en kastrull med vatten, koka upp med två msk salt å ättika. Fram med en stekpanna åsså släng i spenaten, slå på litta olja, de reducerar sig mycke... En ny kastrull å slå i vitvinsvinägern, koka upp sen sänk värmen.. Knäck ett ett ägg åsså ta äggulan i, vispa som om de vore en karusell på tivoli på svag värme... Du har smält smöret , slå i omgångar å vispa.. När de tjocknar tar man i dijonsenapen å limesaften.. Smaka smaka med salt å peppar!! Nu ha spenaten krympt, låt den vara, lägg i salladslöken och mackorna, stek på medel värme! Vattnet har kokat, knäck äggen i två glas, gör en virvel i grytan åsså i med ett ägg i taget(alltså båda äggen), koka i fyra minuter. De låter kanske svårt men va fan, man kör bara på som om de vore en storm som de säger på tivoli i Danmark...Nu e mackan rostad, lägg upp den o sen på med spenaten, ta upp äggen med en hålslev och lägg på en servett ;) llåt rinna av sen placera dem på mackan, pynta med salladslöken.. Limehollandeisen lägger man upp vid sidan... Pynta med krassen! För in i bänken, denna förrätt får sheriffen att göra en volt, tja jag åxå... ;)
Till sist men inte minst, har man en vina ardanza så sätter man pricken över Ietttttt....
Smaklig spis mina vänner ;)
Tre ägg, två mackor, 100g färsk spenat, tre msk vitvinsvinäger, 50g smör, två tsk dijonsenap,
två msk limeljuce,två salladslökar, tre kapsyler ättika, lite krasse, salt, peppar å en svkätt olja!!
Tjaha.... nu ska ni höra mina damer å herrar, de här är en förrätt som går av för hackåår....
Börja med att ta en kastrull med vatten, koka upp med två msk salt å ättika. Fram med en stekpanna åsså släng i spenaten, slå på litta olja, de reducerar sig mycke... En ny kastrull å slå i vitvinsvinägern, koka upp sen sänk värmen.. Knäck ett ett ägg åsså ta äggulan i, vispa som om de vore en karusell på tivoli på svag värme... Du har smält smöret , slå i omgångar å vispa.. När de tjocknar tar man i dijonsenapen å limesaften.. Smaka smaka med salt å peppar!! Nu ha spenaten krympt, låt den vara, lägg i salladslöken och mackorna, stek på medel värme! Vattnet har kokat, knäck äggen i två glas, gör en virvel i grytan åsså i med ett ägg i taget(alltså båda äggen), koka i fyra minuter. De låter kanske svårt men va fan, man kör bara på som om de vore en storm som de säger på tivoli i Danmark...Nu e mackan rostad, lägg upp den o sen på med spenaten, ta upp äggen med en hålslev och lägg på en servett ;) llåt rinna av sen placera dem på mackan, pynta med salladslöken.. Limehollandeisen lägger man upp vid sidan... Pynta med krassen! För in i bänken, denna förrätt får sheriffen att göra en volt, tja jag åxå... ;)
Till sist men inte minst, har man en vina ardanza så sätter man pricken över Ietttttt....
Smaklig spis mina vänner ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar