Frääch Torsk filé med blomkålsmos...


Detta behöver man till två pers...

En hel torskfilé, fyra cl olja, 25 g smör, en tjäjnäve kapris, en halv rö lök, två vitlöksklyftor, en halv citron, fem sardeller i olja,en näve mache sallad, fem baconskivor, ett halv blomkålshuvud, en halv rotselleri, fem cl grädde, salt å peppar...

Detta är som att trolla med knäna fast enklare...
Kör igång med att hacka kapris, vitlök, lök, sardeller å lägg de till sidan.. Koka blomkålen samt rotsellerin tills de e mjuka!
Skär baconskivorna i små bitar å stek dem knapriga, mmmmm;) Fram med stekpannan i med smöret och oljan..När det börja smälta kör då i hacket! ta sedan firren å stek i gojset, ös ofta fisken den ska simpel hen simma i stekpannan;) värmen ska vara medelhög..Till sist pressa ner citonen, Olllalaaala va de dofta gott, peppra litta åxå..
Sila av blomkålen och rotsellerin mosa dem med litta smör å grädde, om de slinker ned lite salt å peppar så gör de absolut intet...smaka smaka:)
Lägg fina fisken på salladen åsså upp med moset, ta ett par matskedar av steket och slå över, sist men inte minst drössla med den stekta baconen....Svalkas med en kall öl...
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar