Konjak flamberad fläskfilé alá moi!


Ta fram en fläskfilé, den räcker till fyra personer, putsa den och dela den på mitten sedan längs med filén, banka ut bitarna... strö riven parmesan på mitten, rulla ihop... linda sen in dem i ett par bacon skivor;) släng dem i en stekpanna med smör på medelvärme..peppara å salta! När de fått litta färg häll över konjaken å tänd på, ålla la, vackårt! Under tiden har man fin hackat svamp, vitlök, färsk chilli... stek detta i smör..... mmmm!! ta av pannan å låt det svalna! stek även ruccolan i smör, sen fram med stavmixern i med pinjenötter, avocado, parmesanost, peppar å olja... mixas ;) blanda detta med svampröran, fram med filodegen och olja den rikligt, lägg smeten på filodegen och rulla ihop till ett litet paket...stek dem i olja.. Tillbaka till filén, häll över vatten och viltfond, mmmm smaka smaka, för att få en extra god smak slå i grädde... Servera med stekt sparris, paprika och även en liten sträng med reducerad chillibalsamico... tja sitter även detta som en fläskläpp om man komplettera det med ett glas rioja.. smaklig spis;)

1 kommentar:

  1. Mmmm,det låter ju helt underbart......:-)
    precis som allt du brukar laga..:-)
    Ha det bäst,puss puss :-)
    Phille

    SvaraRadera